PYSZNE RACUCHY
PRZEPIS NA PYSZNE RACUCHY
WSPANIAŁY POMYSŁ NA PYSZNĄ KOLACJĘ
ŚWIETNIE SMAKUJĄ POSYPANE CUKREM PUDREM
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
MÓJ SPOSÓB PODANIA
SKŁADNIKI:
drożdże - 50g
mąka - 3 szklanki
jaja - 2szt
mleko - 2 szklanki
sól - 1 łyżeczka
cukier - 3 łyżki
olej - do smażenia
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Drożdże mieszamy z 1/2 szklanki ciepłego mleka do tego dodajemy trochę mąki i cukru.
Mąkę mieszamy z solą, cukrem.
Gdy drożdże zaczną pracować dodajemy do mieszanki mąki, dodajemy również jaja i mleko.
Wszystko mieszamy na gładką masę.
Zostawiamy pod przykryciem w ciepłym miejscu aż ciasto podwoi objętość.
Rozgrzewamy olej do smażenia.
Wyrośnięte ciasto wykładamy dużą łyżką na rozgrzany olej.
Smażymy na złoty kolor z obu stron.
SMACZNEGO
ja racuchy robię zawsze z babnem i jabłkiem. Kłądę na wierzch ciasta i tak smażę. Poleca.
OdpowiedzUsuńDołączam do obserwatorów - zapraszam do mnie
Fajny pomysł, muszę wypróbować
OdpowiedzUsuń