WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKIEM I CEBULKĄ
WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKIEM I CEBULKĄ
DZIŚ WĄTRÓBKA NA SŁODKO Z JABŁKIEM
WIELE OSÓB NIE PRZEPADA ZA WĄTRÓBKĄ MOŻE W TAKIM WYDANIU WAM ZASMAKUJE
WARTO WYPRÓBOWAĆ TEN PRZEPIS POLECAM
**************************
MÓJ POMYSŁ NA SPOSÓB PODANIA
SKŁADNIKI:
wątróbka drobiowa - 0,5 kg
duże jabłka - 2 szt
duże cebule - 2 szt
ocet - 1 łyżka
sól - do smaku
pieprz - do smaku
olej do smażenia
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Jabłka i cebulę obieramy.
Wątróbkę myjemy.
Cebulę kroimy w talarki.
Jabłka kroimy na części.
Rozgrzewamy olej i smażymy jabłka i cebulę.
Gdy jabłka i cebula zmiękną dodajemy wątróbkę.
Wszystko smażymy przez 15 min.
Pod koniec smażenia dodajemy ocet i przyprawy i podsmażamy jeszcze przez 5 min.
SMACZNEGO
*******************************
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz