SMACZNA FASOLKA SZPARAGOWA
SKŁADNIKI;
- 1 KG FASOLKI SZPARAGOWEJ
- PÓŁ KOSTKI MASŁA
- PÓŁ SZKLANKI BUŁKI TARTEJ
- ZĄBEK CZOSNKU
- SÓL
- PIEPRZ
- PAPRYKA SŁODKA
PRZYGOTOWANIE;
FASOLKĘ MYJEMY
OBCINAMY KOŃCE
GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE DO MOMENTU AŻ BĘDZIE ODPOWIEDNIO MIĘKKA
NA MAŚLE PODSMAŻAMY ROZGNIECIONY ZĄBEK CZOSNKU, BUŁKĘ TARTĄ
FASOLKĘ ODCEDZAMY, DODAJEMY DO PODSMAŻONEJ BUŁKI I CZOSNKU
MIESZAMY DOPRAWIAMY DO SMAKU SOLĄ PIEPRZEM I SŁODKĄ PAPRYKĄ PODSMAŻAMY PRZEZ CHWILKĘ I GOTOWE
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz