GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWO - CEBULOWYM
DZIŚ PRZEPIS NA GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA ZAPIEKANE W SOSIE POMIDOROWO - CEBULOWYM. GOŁĄBKI OCZYWIŚCIE ZAPIEKAŁAM W GARNKU RZYMSKI, ZRESZTĄ JAK WSZYSTKO OSTATNIO :) KTO NIE POSIADA GARNKA RZYMSKIEGO GOŁĄBKI MOŻE ZAPIEC W ZWYKŁYM NACZYNIU ŻAROODPORNYM.
*******************************
*******************************
SKŁADNIKI:
RYŻ - 4 TOREBKI
MIĘSO MIELONE - 0,5 KG
KAPUSTA PEKIŃSKA - 1 SZT
JAJO
CEBULA - 2 SZT
SÓL - DO SMAKU
PIEPRZ - DO SMAKU
OLEJ - DO SMAŻENIA
SOS POMIDOROWO - CEBULOWY
CEBULA - 2 SZT
PRZECIER POMIDOROWY - 2 ŁYŻKI
BIO POMIDORY CZIPSY ROYAL BRAND - 2 ŁYŻKI
CUKIER - 1 ŁYŻECZKA
SÓL - DO SMAKU
PIEPRZ KOLOROWY KAMIS - DO SMAKU
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
KAPUSTĘ KROIMY, GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI.
CEBULĘ KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ PODSMAŻAMY.
RYŻ GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE.
GDY KAPUSTA, RYŻ, CEBULKA PRZESTYGNĄ WSZYSTKO MIESZAMY.
DODAJEMY MIĘSO, JAJO, PRZYPRAWY WYRABIAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ.
FORMUJEMY GOŁĄBKI I PODSMAŻAMY NA OLEJU Z KAŻDEJ STRONY.
SOS
CEBULĘ POKROJONĄ W KRĄŻKI PODSMAŻAMY NA OLEJU.
PODSMAŻONĄ CEBULĘ ZALEWAMY 1/2 SZKLANKI WODY.
DO TEGO DODAJEMY PRZECIER POMIDOROWY ORAZ BIO POMIDORKI CZIPSY ROYAL BRAND.
DOPRAWIAMY SOLĄ, PIEPRZEM I CUKREM.
SOS DOPROWADZAMY DO WRZENIA.
GOŁĄBKI UKŁADAMY W GARNKU RZYMSKIM, ZALEWAMY SOSEM.
Przepyszne :) Ależ bym zjadla.
OdpowiedzUsuńWięc polecam skorzystać z przepisu :)
OdpowiedzUsuńMogę jednego skosztować ?:)
OdpowiedzUsuńJasne zapraszam :)
OdpowiedzUsuńJa nie przepadam za gołąbkami. Za to moja mam uwielbia:)
OdpowiedzUsuńSuper wyglądają muszę wypróbować :))
OdpowiedzUsuń