DZIŚ EKSPERYMENTY Z GARNKIEM RZYMSKIM. TO JEST MOJA PIERWSZA POTRAWA KTÓRĄ PRZYGOTOWAŁAM W RZYMSKIM GARNKU. PIERWSZA I NA PEWNO NIE OSTATNIA. MUSZĘ PRZYZNAĆ IŻ SMAK POTRAW PRZYGOTOWANYCH W TYM GARNKU JEST WSPANIAŁY.
***********************************
*************************************
SKŁADNIKI:
UDKA Z KURCZAKA - 2 SZT
ZIEMNIAKI - 5 SZT
MARCHEWKA - 2 SZT
PIETRUSZKA - 2 SZT
CEBULA - 1 SZT
BRUKSELKA - 10 SZT
MARYNATA
OLIWA Z OLIWEK
SÓL MORSKA CYTRYNOWA ROYAL BRAND
BIO POMIDORY ROYAL BRAND
CZOSNEK NIEDŹWIEDZI ROYAL BRAND
PIEPRZ ZIELONY ROYAL BRAND
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
UDKA MARYNUJEMY W MARYNACIE Z 0,5 SZKL. OLIWY Z ŁYŻECZKĄ CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO, BIO POMIDORÓW, SOLI MORSKIEJ CYTRYNOWEJ ORAZ SZCZYPTĄ PIEPRZU ZIELONEGO. MIĘSO W TAKIEJ MARYNACIE WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 2 GODZINY.
MARCHEWKĘ, ZIEMNIAKI, PIETRUSZKĘ, CEBULĘ OBIERAMY, MYJEMY I KROIMY.
DO POKROJONYCH WARZYW DODAJEMY BRUKSELKĘ, DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM DO SMAKU.
WARZYWA WSYPUJEMY DO GARNKA RZYMSKIEGO, NA WARZYWACH UKŁADAMY ZAMARYNOWANE UDKA.
GARNEK WKŁADAMY DO NIE NAGRZANEGO JESZCZE PIEKARNIKA BY STOPNIOWO PRZYSTOSOWYWAŁ SIĘ DO TEMPERATURY.
PIECZEMY W 200 STOPNIACH PRZEZ 2 GODZINY.
SMACZNEGO
***********************
DO POTRAWY UŻYŁAM PRZYPRAW FIRMY ROYAL BRAND.
ZAINTERESOWANYM BARDZO SZEROKIM ASORTYMENTEM PRZYPRAW
Apetyczne te udka :)
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńSmakowitości, muszę częściej zaglądać...:)
OdpowiedzUsuńPolecam :)
OdpowiedzUsuń