Sakiewki w szynce szwarcwaldzkiej z camembertem
SKŁADNIKI:
2 piersi z kurczaka
4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
1/2 sera camembert
200 g pieczarek
100 g orzechów makadamia Skworcu
olej do smażenia
pieprz
*********************************************
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Piersi myjemy, dzielimy na 4 części, nacinany wzdłuż.
Orzechy makadamia rozdrabniamy.
Pieczarki czyścimy, kroimy, podsmażamy na oleju.
Do podsmażonych pieczarek dodajemy zmiażdżone orzechy, wszystko podsmażamy przez ok 5 min.
Do wnętrza sakiewek nakładamy farsz z pieczarek i orzechów oraz kawałek sera.
Przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Owijamy szynką szwarcwaldzką.
Smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości.
SMACZNEGO
Smacznie wygląda.
OdpowiedzUsuńSmakuje równie dobrze :)
UsuńCiekawy pomysł.
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńfajny przepis i piękne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńzapisałam zrobię na pewno wygląda na smaczne - bo są smaczne składniki aż zrobiłabym na obiad dziś a nie mam jak sie wybrać do sklepu ajajj może jutro
OdpowiedzUsuń;;)))
Pozdrowionka
O tej porze takie smakołyki mi pokazujesz?! Już robię się głodna!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie :)