SKŁADNIKI:
1 kg mięsa mielonego z łopatki
opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej
makaron ryżowy
jajo
papryka wędzona słodka Rafex
sól
pieprz
płaty ryżowe
olej
sos słodko kwaśny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Makaron zalewamy gorącą wodą, gdy będzie gotowy odcedzamy, przestudzony drobno siekamy.
Mieszankę warzyw podsmażamy, studzimy.
Mięso mielone łączmy z warzywami, makaronem, jajkiem oraz przyprawami, wyrabiamy.
Płaty ryżowe moczymy w ciepłej wodzie, napełniamy wyrobionym mięsem, zawijamy.
Sajgonki smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch strona na złoto brązowy kolor.
Podajemy z sosem słodko - kwaśnym.
Smacznie wygląda.
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie, kiedyś robiłam sajgonki ale jednak wolę kupić gotowe bo jest z tym całkiem sporo zachodu
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie. :)
OdpowiedzUsuńO, a nie wiedziałam że to takie proste w przygotowaniu :)
OdpowiedzUsuńmam ochotę na takie danie ;D
OdpowiedzUsuńUwielbiam sajgonki ale nigdy nie robiłam ich sama, muszę koniecznie spróbować
OdpowiedzUsuńhmmm, sajgonki
OdpowiedzUsuńfajny ten blog https://ciastusiax.blogspot.com
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńMniam, dawno nie jadłam sajgonek te chętnie by zjadła, tak apetycznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńO matko, wygladaja oblednie. Ostatnio robilam sobie maly detoks i teraz ciagle mysle o dobrym jedzeniu :)
OdpowiedzUsuńW wolnej chwili zapraszam Cie rowniez do mojego nowego królestwa. Czekam na Twoją wizytę ;*
Pozdrawiam serdecznie,
Anna https://synergia-zmyslow.blogspot.com/