wtorek

WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKIEM I CEBULKĄ

WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKIEM I CEBULKĄ 

 

DZIŚ WĄTRÓBKA NA SŁODKO  Z JABŁKIEM

WIELE OSÓB NIE PRZEPADA ZA WĄTRÓBKĄ MOŻE W TAKIM WYDANIU WAM ZASMAKUJE 

WARTO WYPRÓBOWAĆ TEN PRZEPIS POLECAM

**************************

MÓJ POMYSŁ NA SPOSÓB PODANIA

SKŁADNIKI: 

wątróbka drobiowa - 0,5 kg

duże jabłka - 2 szt

duże cebule - 2 szt

ocet - 1 łyżka

sól - do smaku

pieprz - do smaku

olej do smażenia

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Jabłka i cebulę obieramy.

 

Wątróbkę myjemy.

 

Cebulę kroimy w talarki.

 

Jabłka kroimy na części.

 

Rozgrzewamy olej i smażymy jabłka i cebulę.

 

Gdy jabłka i cebula zmiękną dodajemy wątróbkę.

 

Wszystko smażymy przez 15 min.

 

Pod koniec smażenia dodajemy ocet i przyprawy i podsmażamy jeszcze przez 5 min.

 

 

SMACZNEGO 

*******************************

 

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz