piątek

RYBA CERTA W HERBACIANEJ MARYNACIE






CERTA W MARYNACIE Z HERBATY

  „Ginger & Lemon”

HERBATA ŁĄCZY KORZENNY AROMAT IMBIRU ZE ŚWIEŻOŚCIĄ CYTRYNY.

DZIĘKI POŁĄCZENIU TYCH SMAKÓW ŚWIETNIE SPRAWDZA SIĘ W TEJ MARYNACIE NADAJĄC RYBIE NIEPOWTARZALNY SMAK I AROMAT.



********************





****************************

 

 SKŁADNIKI:

 

1 RYBA CERTA

2 TOREBKI HERBATY

KILKA GAŁĄZEK PIETRUSZKI

KILKA GAŁĄZEK KOPERKU

3 PLASTRY CYTRYNY 

MASŁO

2 ŁYŻKI SOSU SOJOWEGO

  PIEPRZ KOLOROWY KAMIS

1 SZKL. WODY


>>>>>>>>>>>>>>>







>>>>>>>>>>>>>>>


RYBĘ CZYŚCIMY, MYJEMY.

ZAPARZAMY 2 TOREBKI HERBATY W JEDNEJ SZKLANCE WODY.

GDY NAPAR OSTYGNIE ŁĄCZYMY Z SOSEM SOJOWYM ORAZ SZCZYPTĄ PIEPRZU.

TAK PRZYGOTOWANĄ MARYNATĄ ZALEWAMY RYBĘ, WKŁADAMY DO LODÓWKI NA NOC.

RYBĘ WYCIĄGAMY Z MARYNATY.

DO ŚRODKA RYBY WKŁADAMY KILKA GAŁĄZEK PIETRUSZKI I KOPERKU ORAZ ODROBINĘ MASŁA.

WIERZCH RYBY MOŻNA UDEKOROWAĆ 3 PLASTRAMI CYTRYNY POSYPANYMI BARDZO DROBNYMI SUSZONYMI WARZYWAMI.

NA WIERZCH RYBY DODAJEMY RÓWNIEŻ TROCHĘ MASŁA.

RYBĘ ZAWIJAMY W FOLIĘ ALUMINIOWĄ.

PIECZEMY W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO 200 STOPNI OKOŁO 40 MIN.



SMACZNEGO!!!

*******************






6 komentarzy: