Amerykany
Do niedzielnej popołudniowej kawki będą jak znalazł, pyszne słodkie ciasteczka amerykany. Ciasteczka są miękkie i delikatne w smaku przypominają biszkopt.
***************************************
***********************************************
SKŁADNIKI:
1/2 kg mąki tortowej
1 szklanka mleka
1 szklanka brązowego cukru malinowego Royal Brand
2 jaja
75g masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia SKWORCU
lukier
płatki migdałów SKWORCU (do dekoracji)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do miski wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz cukier.
Do sypkich składników dodajemy jajo, mleko oraz masło.
Wszystko miksujemy przez chwilę na najszybszych obrotach po chwili na najmniejszych przez ok 3 minuty.
Na blachę wyłożoną papierem wykładamy łyżką ciasto, formując małe koła.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 10 minut.
Jeszcze cepłe ciasteczka smarujemy lukrem i posypujemy płatkami migdałów.
SMACZNEGO
****************************
NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI BAKALIE ORAZ DODATKI KTÓRYCH UŻYWAM DO MOICH CIAST I DESERÓW POCHODZĄ OD SKWORCU
MOŻECIE JE NABYĆ W SKLEPIE INTERNETOWYM SKWORCU
POLECAM !!!!
***************
Bardzo ciekawe :)
OdpowiedzUsuń:)
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie i te płatki jeszcze mmmmmm:)
OdpowiedzUsuńtakich jeszcze nie widziałam:D
OdpowiedzUsuń