wtorek

Sos pieczarkowo borowikowy



Dziś mam dla was pomysł na sos pieczarkowo borowikowy z kaszą.


********************************************




**********************************************


SKŁADNIKI:

opakowanie kaszy gryczanej KUPIEC

400 g piecarek

garść suszonych borowików

1 cebula

5 łyżek gęstej śmietany

pęczek pietruszki

1 szkl. wody

sól morska Royal Brand

pieprz

olej do podsmażenia


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.


Pieczarki, cebulę obieram.


Cebulkę kroimy w drobną kostkę, podsmażmy na oleju.


Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojone pieczarki, wszystko podsmażamy.


Do podsmażonej cebulki z pieczarkami dolewamy szklankę wody, wrzucamy borowiki.


Gotujemy do momentu gdy grzyby zmiękną.


Gdy grzyby będą miękkie dodajemy śmietanę oraz drobno pokrojoną pietruszkę.


Doprawiamy, doprowadzamy do wrzenia.


SMACZNEGO


********************************




4 komentarze: