Sos pieczarkowo borowikowy
Dziś mam dla was pomysł na sos pieczarkowo borowikowy z kaszą.
********************************************
**********************************************
SKŁADNIKI:
opakowanie kaszy gryczanej KUPIEC
400 g piecarek
garść suszonych borowików
1 cebula
5 łyżek gęstej śmietany
pęczek pietruszki
1 szkl. wody
sól morska Royal Brand
pieprz
olej do podsmażenia
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Pieczarki, cebulę obieram.
Cebulkę kroimy w drobną kostkę, podsmażmy na oleju.
Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojone pieczarki, wszystko podsmażamy.
Do podsmażonej cebulki z pieczarkami dolewamy szklankę wody, wrzucamy borowiki.
Gotujemy do momentu gdy grzyby zmiękną.
Gdy grzyby będą miękkie dodajemy śmietanę oraz drobno pokrojoną pietruszkę.
Doprawiamy, doprowadzamy do wrzenia.
SMACZNEGO
********************************
Wygląda niezwykle apetycznie :)
OdpowiedzUsuńSmakuje jeszcze lepiej :)
OdpowiedzUsuńnie lubię kaszy...
OdpowiedzUsuńKaszę też mam :)) Z sosem rewelacja :)
OdpowiedzUsuń