sobota

LECZO


Za oknem mamy piękną jesień, a w Naszych kuchniach możemy cieszyć się wspaniałymi świeżymi warzywami z naszych ogrodów i działek. Dziś polecam kolejne pyszne danie z cukinii jakim jest leczo.


******************************************



***********************************************


SKŁADNIKI:

1 duża cukinia

2 papryki

10 podgrzybków

1 cebula

½ kg kiełbasy 

Pęczek pietruszki

2 łyżki przecieru pomidorowego

szczypta soli morskiej rozmarynowej Royal Brand

szczypta pieprzu

szczypta cukru

olej do smażenia 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


Wszystkie warzywa myjemy.

Kiełbasę kroimy w krążki.

Cebulę obieramy kroimy w piórka.

Cukinię obieramy, wydrążamy gniazda nasienne kroimy w kostkę.

Z papryki wydrążamy gniazda nasienne i również kroimy w kostkę.

Grzyby obieramy, kroimy.

Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy kiełbasę.

Do podsmażonej kiełbasy wrzucamy wszystkie warzywa i dusimy pod przykryciem do momentu aż zmiękną.

Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy posiekaną pietruszkę, doprawiamy, przyprawami, cukrem dodajemy również przecier pomidorowy.

Wszystko mieszamy i dusimy jeszcze przez 10 minut.


SMACZNEGO

 



2 komentarze:

  1. Za leczo akurat nie przepadam, wypadałoby skusić się i zrobić coś w kierunku polubienia :)

    OdpowiedzUsuń