Za oknem mamy piękną jesień, a w Naszych
kuchniach możemy cieszyć się wspaniałymi świeżymi warzywami z naszych ogrodów i
działek. Dziś polecam kolejne pyszne danie z cukinii jakim jest leczo.
******************************************
***********************************************
SKŁADNIKI:
1 duża cukinia
2 papryki
10 podgrzybków
1 cebula
½ kg kiełbasy
Pęczek pietruszki
2 łyżki przecieru pomidorowego
szczypta pieprzu
szczypta cukru
olej do smażenia
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Wszystkie warzywa myjemy.
Kiełbasę kroimy w krążki.
Cebulę obieramy kroimy w piórka.
Cukinię obieramy, wydrążamy gniazda
nasienne kroimy w kostkę.
Z papryki wydrążamy gniazda nasienne i
również kroimy w kostkę.
Grzyby obieramy, kroimy.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej,
podsmażamy kiełbasę.
Do podsmażonej kiełbasy wrzucamy
wszystkie warzywa i dusimy pod przykryciem do momentu aż zmiękną.
Gdy warzywa będą już miękkie dodajemy
posiekaną pietruszkę, doprawiamy, przyprawami, cukrem dodajemy również przecier
pomidorowy.
Wszystko mieszamy i dusimy jeszcze przez
10 minut.
SMACZNEGO
Za leczo akurat nie przepadam, wypadałoby skusić się i zrobić coś w kierunku polubienia :)
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam leczo :)
OdpowiedzUsuń