środa

Sakiewki w szynce szwarcwaldzkiej z camembertem




SKŁADNIKI:

2 piersi z kurczaka 

4 plastry szynki szwarcwaldzkiej

1/2 sera camembert 

200 g pieczarek

100 g orzechów makadamia Skworcu

olej do smażenia

sól morska Royal Brand 

pieprz

 

*********************************************

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

Piersi myjemy, dzielimy na 4 części, nacinany wzdłuż.

 

Orzechy makadamia rozdrabniamy.

 

Pieczarki czyścimy, kroimy, podsmażamy na oleju.

 

Do podsmażonych  pieczarek dodajemy zmiażdżone orzechy, wszystko podsmażamy przez ok 5 min.

 

Do wnętrza sakiewek nakładamy farsz z pieczarek i orzechów oraz kawałek sera.

 

Przyprawiamy solą oraz pieprzem.

 

Owijamy szynką szwarcwaldzką.

 

Smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości. 

SMACZNEGO

 





7 komentarzy:

  1. fajny przepis i piękne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zapisałam zrobię na pewno wygląda na smaczne - bo są smaczne składniki aż zrobiłabym na obiad dziś a nie mam jak sie wybrać do sklepu ajajj może jutro

    ;;)))

    Pozdrowionka

    OdpowiedzUsuń
  3. O tej porze takie smakołyki mi pokazujesz?! Już robię się głodna!
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń