czwartek

UDKA W WARZYWACH Z GARNKA RZYMSKIEGO




DZIŚ EKSPERYMENTY Z GARNKIEM RZYMSKIM. TO JEST MOJA PIERWSZA POTRAWA KTÓRĄ PRZYGOTOWAŁAM W RZYMSKIM GARNKU. PIERWSZA I NA PEWNO NIE OSTATNIA. MUSZĘ PRZYZNAĆ IŻ SMAK POTRAW PRZYGOTOWANYCH W TYM GARNKU JEST WSPANIAŁY.

 

***********************************








 

 

*************************************

 

SKŁADNIKI:

UDKA Z KURCZAKA - 2 SZT

ZIEMNIAKI - 5 SZT

MARCHEWKA - 2 SZT

PIETRUSZKA - 2 SZT

CEBULA - 1 SZT 

BRUKSELKA - 10 SZT

 

MARYNATA

OLIWA Z OLIWEK

SÓL MORSKA CYTRYNOWA ROYAL BRAND

 BIO POMIDORY ROYAL BRAND

CZOSNEK NIEDŹWIEDZI ROYAL BRAND

PIEPRZ ZIELONY ROYAL BRAND

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

UDKA MARYNUJEMY W MARYNACIE Z 0,5 SZKL. OLIWY Z ŁYŻECZKĄ CZOSNKU NIEDŹWIEDZIEGO, BIO POMIDORÓW, SOLI MORSKIEJ CYTRYNOWEJ ORAZ SZCZYPTĄ PIEPRZU ZIELONEGO. MIĘSO W TAKIEJ MARYNACIE WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 2 GODZINY.

 

MARCHEWKĘ, ZIEMNIAKI, PIETRUSZKĘ, CEBULĘ OBIERAMY, MYJEMY I KROIMY.

 

DO POKROJONYCH WARZYW DODAJEMY BRUKSELKĘ, DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM DO SMAKU.

 

WARZYWA WSYPUJEMY DO GARNKA RZYMSKIEGO, NA WARZYWACH UKŁADAMY ZAMARYNOWANE UDKA.

 

GARNEK WKŁADAMY DO NIE NAGRZANEGO JESZCZE PIEKARNIKA BY STOPNIOWO PRZYSTOSOWYWAŁ SIĘ DO TEMPERATURY.

 

PIECZEMY W 200 STOPNIACH PRZEZ 2 GODZINY.

 

 

 

SMACZNEGO

***********************

 

DO POTRAWY UŻYŁAM PRZYPRAW FIRMY ROYAL BRAND.



ZAINTERESOWANYM BARDZO SZEROKIM ASORTYMENTEM PRZYPRAW

POLECAM SKLEP INTERNETOWY ROYAL BRAND >>klik<<




4 komentarze: