piątek

Karp zapiekany z cebulką



Dziś przepis na rybkę karp zapiekany z cebulką. Karp jest moją ulubioną rybą, mogę go jeść pod każdą postacią :)


**************************************




*****************************************


SKŁADNIKI:


5 sztuk dzwonka z karpia

2 duże cebule

1 cytryna

1/4 kostki masła

przyprawa garma masala Royal Brand

sól

pieprz


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Dzwonka karpia dzielimy na pół.


Cebulę kroimy w krążki.


Rybę wkładamy do miski dodajemy cebulę, doprawiamy przyprawami do smaku, wyciskamy cytrynę.


Wszystko dobrze mieszamy, wstawiamy na noc do lodówki.


Zamarynowaną rybę układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierzch dojemy masło.


Zapiekamy w 180 stopniach przez około 40 minut.


SMACZNEGO


***********************************




PRZYPRAWY KTÓRYCH UŻYWAM DO PRZYGOTOWANIA MOICH DAŃ POCHODZĄ OD ROYAL BRAND





6 komentarzy: