Karp zapiekany z cebulką
Dziś przepis na rybkę karp zapiekany z cebulką. Karp jest moją ulubioną rybą, mogę go jeść pod każdą postacią :)
**************************************
*****************************************
SKŁADNIKI:
5 sztuk dzwonka z karpia
2 duże cebule
1 cytryna
1/4 kostki masła
przyprawa garma masala Royal Brand
sól
pieprz
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Dzwonka karpia dzielimy na pół.
Cebulę kroimy w krążki.
Rybę wkładamy do miski dodajemy cebulę, doprawiamy przyprawami do smaku, wyciskamy cytrynę.
Wszystko dobrze mieszamy, wstawiamy na noc do lodówki.
Zamarynowaną rybę układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierzch dojemy masło.
Zapiekamy w 180 stopniach przez około 40 minut.
SMACZNEGO
***********************************
PRZYPRAWY KTÓRYCH UŻYWAM DO PRZYGOTOWANIA MOICH DAŃ POCHODZĄ OD ROYAL BRAND
musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńJest :)
OdpowiedzUsuńAle to musi być pyszne :))
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuńobserwuję ♥
OdpowiedzUsuńKarpia uwielbiam i z chęcią takiego bym zjadał! :)
OdpowiedzUsuń