Krokiety z kapustą i grzybami
Dziś przepis na krokiety z kapustą i grzybami, ja zawsze dodaję suszone prawdziwki kapusta wtedy nabiera wspaniałego aromatu, a krokiety maja niepowtarzalny smak.
*********************************************
************************************************
SKŁADNIKI:
farsz:
1/2 główki niewielkiej kapusty
200 G suszonych prawdziwków
2cebule
olej
sól morska Royal Brand
pieprz
naleśniki:
3 szklanki mleka
1 szklanka mąki
1 jajo
szczypta soli morskiej
olej
panierka:
2 jaja
50 ml wody
bułka tarta
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kapustę szatkujemy, gotujemy do miękkości.
Suszone grzyby moczymy w zimnej wodzie przez ok 3 godziny.
Robimy ciasto naleśnikowe, smażymy naleśniki.
Miękką kapustę odcedzamy.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, lekko podsmażamy.
Do podsmażonej cebulki dodajemy kapustę i pokrojone grzyby.
Wszystko doprawiamy, smażymy przez około 20 minut cały czas mieszając.
Farszem nadziewamy naleśniki, zawijamy formując kształt krokietów, panierujemy.
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
SMACZNEGO
**********************************
PRZYPRAWY KTÓRYCH UŻYŁAM DO PRZYGOTOWANIA MOJEGO DANIA POCHODZĄ OD ROYAL BRAND
Bardzo lubię takie krokieciki :))
OdpowiedzUsuńu mnie obowiązkowo pojawiają się co jakiś czas, mąż i szwagier zabijają się o nie;D
OdpowiedzUsuńU mnie też wszyscy uwielbiają :)
OdpowiedzUsuńAle narobiłaś mi smaka! Nie jadłam ich całe wieki, a teraz mam ochotę od razu je spałaszować :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię krokiety:)
OdpowiedzUsuń