poniedziałek

Krokiety z kapustą i grzybami



Dziś przepis na krokiety z kapustą i grzybami, ja zawsze dodaję suszone prawdziwki kapusta wtedy nabiera wspaniałego aromatu, a krokiety maja niepowtarzalny smak.


*********************************************




************************************************


SKŁADNIKI:

farsz:

1/2 główki niewielkiej kapusty

200 G suszonych prawdziwków

2cebule

olej

sól morska Royal Brand

pieprz

 

naleśniki:

3 szklanki mleka

1 szklanka mąki

1 jajo

szczypta soli morskiej

olej


panierka:

2 jaja

 50 ml wody

bułka tarta

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

Kapustę szatkujemy, gotujemy do miękkości.

 

Suszone grzyby moczymy w zimnej wodzie przez ok 3 godziny.

 

Robimy ciasto naleśnikowe, smażymy naleśniki.

 

Miękką kapustę odcedzamy.

 

Cebulę kroimy w drobną kostkę, lekko podsmażamy.

 

Do podsmażonej cebulki dodajemy kapustę i pokrojone grzyby.

 

Wszystko doprawiamy, smażymy przez około 20 minut cały czas mieszając.

 

Farszem nadziewamy naleśniki, zawijamy formując kształt krokietów, panierujemy.

 

Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.



 SMACZNEGO

**********************************

 

 

PRZYPRAWY KTÓRYCH UŻYŁAM DO PRZYGOTOWANIA MOJEGO  DANIA POCHODZĄ OD ROYAL BRAND 




5 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie krokieciki :))

    OdpowiedzUsuń
  2. u mnie obowiązkowo pojawiają się co jakiś czas, mąż i szwagier zabijają się o nie;D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale narobiłaś mi smaka! Nie jadłam ich całe wieki, a teraz mam ochotę od razu je spałaszować :)

    OdpowiedzUsuń