niedziela

Krokiety z kaszą perłową


Dziś ma dla was przepis na krokiety w troszkę innej wersji. Tym razem będą one nadziewane kaszą perłową z warzywami.


***********************************************





*******************************************************


SKŁADNIKI:

 

farsz:

2 woreczki kaszy perłowej KUPIEC

1 papryka

1 por

1 cebula

1 marchewka

2 łyżeczki przecieru pomidorowego

sól

pieprz

słodka papryka mielona

olej do podsmażenia


naleśniki:

3 szklanki mleka

1 szklanka mąki

1 jajo

szczypta soli morskiej

olej

panierka:

2 jaja

 50 ml wody

bułka tarta

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.

 

Warzywa myjemy, obieramy, drobno kroimy.

 

Rozgrzewamy olej, podsmażamy warzywa.

 

Do podsmażonych warzyw dodajemy ugotowaną kaszę.

 

Wszystko mieszamy, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy.


Wszystko mieszamy, smażymy przez około 20 minut cały czas mieszając.

 

Robimy ciasto naleśnikowe, smażymy naleśniki.

  

Farszem nadziewamy naleśniki, zawijamy formując kształt krokietów, panierujemy.

 

Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. 

 

SMACZNEGO

 

**********************************

 

 



2 komentarze:

  1. Takich krokietów jeszcze nie jadłam, a kaszę zrobiłam dziś zamiast ziemniaków do obiadku :))

    OdpowiedzUsuń