Panierowany ser camembert z żurawiną
SKŁADNIKI:
camembert
jajo
1/2 szkl. wody
bułka tarta
1/2 szkl. żurawiny Skworcu
********************************************
Jajo rozrabiamy z odrobiną wody, doprawiamy małą szczyptą soli morskiej.
Ser moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.
Żurawinę gotujemy w 1/2 szklanki wody do momętu gdy woda całkowicie się zredukuje.
Żurawinę nakładamy na ser.
SMACZNEGO
Lubię tego typu serki.
OdpowiedzUsuńJa również bardzo lubię wszelkiego rodzaju sery :)
UsuńMmm przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńŻurawina jest do tego idealnym dodatkiem!
Twój blog nigdy mnie nie zawodzi, jeśli chodzi o ciekawe przepisy.
Pozdrawiam, Niepoprawny.
Jeszcze nigdy nie jadłam tak przyrządzonego sera pleśniowego, chyba odstraszają mnie kalorie :P
OdpowiedzUsuńTrochę kalorii nie zaszkodzi :)
UsuńNie jadłam takiego, ale na pewno jest pyszny ;P
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :)
Usuńpychotka, uwielbiam.
OdpowiedzUsuńBardzo proste i smaczne danie :)
Usuń