Mięso mielone podsmażamy na oleju, doprawiamy przyprawami do smaku.
Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy 1/2 szklanik wody, przecier pomidorowy oraz słoiczek korzennego pomidora, dusimy przez 10 minut.
W formie na dnie układamy plastry lasagne, nakładamy mięso mielone na wierzch beszamel. Wszystkie warstwy układamy tak samo do momentu gdy forma będzie już pełna.
Na sam wierzch nakładamy sos beszamelowy oraz ser żółty.
Włoska kuchnia jest wspaniała, a lasagne bardzo lubię, tylko czasami mojemu tacie zdarza się ją za długo przytrzymać w piekarniku i, cóż, jest trochę zbyt chrupiąca ;) Pozdrawiam serdecznie!
Apetycznie wygląda szkoda tylko że nie lubię lasagne :/ Ale na pewno znajdę coś tutaj dla siebie : )
OdpowiedzUsuńSame smakołyki.
OdpowiedzUsuńWłoska kuchnia jest wspaniała, a lasagne bardzo lubię, tylko czasami mojemu tacie zdarza się ją za długo przytrzymać w piekarniku i, cóż, jest trochę zbyt chrupiąca ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
i znalazłam Twój blog kulinarny zaraz po kosmetycznym :) świetne przepisy, typowe dla polskiej, domowej kuchni :) dodaję do blogroll'a :)
OdpowiedzUsuń