Kapusta z grzybami
Dziś polecam przepis na kolejne wigilijne danie, pyszna i aromatyczna kapusta z grzybami.
Składniki:
1 główka małej kapusty
200 g suszonych grzybów
3 cebule
pieprz
olej
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Kapustę szatkujemy, gotujemy do miękkości.
Grzyby moczymy w wodzie przez około 2 godziny.
Cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę.
Ugotowaną kapustę odcedzamy.
Grzyby kroimy.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy grzyby z cebulką.
Gdy cebula się zarumieni, dodajemy kapustę doprawiamy do smaku.
Wszystko podsmażamy przez około 10 minut, cały czas mieszając.
SMACZNEGO
Uwielbiam taką kapustkę :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię taką kapustę
OdpowiedzUsuń