środa

Karp wigilijny

 Dziś polecam przepis na karpia, który jest ważnym elementem wigilijnej kolacji w każdym domu.



SKŁADNIKI:

1 karp

1/2 cytryny

1 jajo

sol

pieprz

bułka tarta

garam masala Royal Brand 

olej do smażenia

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rybę myjemy, kroimy.

Doprawiamy przyprawami do smaku, wyciskamy sok z 1/2 cytryny, nacieramy rybę marynatą.

W takiej marynacie wstawiamy do lodówki na 24h.

Po tym czasie wyciągamy z lodówki, panierujemy w jajku i bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na ciemno złoty kolor.


 SMACZNEGO




5 komentarzy:

  1. Lubię smażonego karpia w Wigilię. Ciekawe czy posmakowałby mi z garam masala.

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam tę rybę i zawsze czekam na nią z niecierpliwością :)

    OdpowiedzUsuń
  3. nie przepadam ze względu na ości:D

    OdpowiedzUsuń