Maślany leszcz
Dziś szybki przepis na smaczną rybkę.
**********************************************
***********************************************
SKŁADNIKI:
1 leszcz
cytryna
2 łyżki masła
kilka gałązek pietruszki
Grama masala Royal Brand
sól
pieprz
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Rybę czyścimy, myjemy, nacinamy.
Pietruszką drobno siekamy.
Pokrojoną pietruszką posypujemy rybę, polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny, doprawiamy przyprawami do smaku.
W takiej marynacie rybę wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Zamarynowaną rybę wkładamy na folię aluminiową dodajemy masło, zawijamy.
Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.
SMACZNEGO
****************************
Ale mi smaka zrobiłaś tą rybą! :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWygląda świetnie. U mnie leszcz najczęściej kończy jako mielony kotlet rybny ze względu na dużą ilość ości.
OdpowiedzUsuńTrzeba dobrze ponacinać leszcza i ości się wytapiają :)
Usuńo mamo! nawet nie wiesz ile ja czekam na zjedzenie rybki! Nie chce takiej mrozonki.. tylko świeżą. a ty mi jeszcze takie pysznosci pokazujesz. Oczy sie cieszą, a buzia płacze :P
OdpowiedzUsuńdodaje do obserwowanych, bo cos czuje, że bede tutaj czestym gosciem!
latoyka.blogspot.com
Tak świeża ryba jest najlepsza:)
UsuńNominowałam Cię do Liebster award, zapraszam serdecznie :)
OdpowiedzUsuń