środa

Maślany leszcz


Dziś szybki przepis na smaczną rybkę.


**********************************************



***********************************************


SKŁADNIKI:

 

1 leszcz

cytryna

2 łyżki masła

kilka gałązek pietruszki

Grama masala Royal Brand 

sól 

pieprz


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Rybę czyścimy, myjemy, nacinamy.


Pietruszką drobno siekamy.


Pokrojoną pietruszką posypujemy rybę, polewamy sokiem wyciśniętym z cytryny, doprawiamy przyprawami do smaku.


W takiej marynacie rybę wstawiamy na 2 godziny do lodówki.


Zamarynowaną rybę wkładamy na folię aluminiową dodajemy masło, zawijamy.


Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.


SMACZNEGO


****************************




8 komentarzy:

  1. Ale mi smaka zrobiłaś tą rybą! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda świetnie. U mnie leszcz najczęściej kończy jako mielony kotlet rybny ze względu na dużą ilość ości.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trzeba dobrze ponacinać leszcza i ości się wytapiają :)

      Usuń
  3. o mamo! nawet nie wiesz ile ja czekam na zjedzenie rybki! Nie chce takiej mrozonki.. tylko świeżą. a ty mi jeszcze takie pysznosci pokazujesz. Oczy sie cieszą, a buzia płacze :P

    dodaje do obserwowanych, bo cos czuje, że bede tutaj czestym gosciem!

    latoyka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Nominowałam Cię do Liebster award, zapraszam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń