wtorek

Pierogi z jagodami

 

Sezon jagodowy w pełni, więc na dziś polecam pierogi z jagodami i cukrem kokosowym Royal Brand.

 

 

*******************************************

 

 

********************************************

 

 

SKŁADNIKI:

3 szklanki mąki

1/4 szklanki wody

1 jajo

1,5 szklanki jagód 

2 łyżki cukru kokosowego Royal Barand

jogurt naturalny

 

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

Na stolnicę wysypujemy mąkę, robimy dołeczek wbijamy jajo dodajemy odrobinę wody, zagniatamy.

 

Zagniecione ciasto cienko wałkujemy.

Wykrawamy z ciasta krążki na pierogi.

Jagody mieszamy z cukrem kokosowym, nadziewamy pierogi, sklejamy.

Wodę doprowadzamy do wrzenia, gotujemy gdy wypłyną gotujemy jeszcze przez 10 min. odcedzamy.

Polewamy jogurtem,  posypujemy brązowym cukrem kokosowym.

SMACZNEGO

********************************

 

5 komentarzy: