czwartek

Faszerowana cukinia z kurkami

 

Sezon na cukinię nadal w pełni więc możemy korzystać. Dziś polecam przepis na cukinię faszerowaną.

 

 

********************************************************

 


 

 **********************************************************

 

SKŁADNIKI:

2 młode ckinie

1/2 torebki ryżu

300 g mięsa mielonego

100 g kurek

1 cebula

1 łyżeczka przecieru pomidorowego

1 łyżeczka przyprawy Grill Barbecue Royal Brand

sól

pieprz

 

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

Cukinię myjemy, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy środki.

 

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.

 

Cebulę kroimy w drobną kostkę podsmażamy z oczyszczonymi kurkami dodajemy mięso, smazymy.

 

Gdy mięso będzie podsmażone dodajemy ryż, przecier pomidorowy doprawiamy do smaku, mieszamy.

Tak przygotowanym farszem nadziewamy cukinię.

Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut.

10 minut przed końcem pieczenia posypujemy serem żółtym, zapiekamy.

SMACZNEGO

************************************









2 komentarze: