Dziś zaprezentuję Wam wspaniałe przetwory firmy Luks Pomada. Firma wytwarza przetwory wyłącznie z naturalnych składników. Smak przetworów znacznie różni się od tradycyjnych ze względu na oryginalne połączenie smaków i przypraw. Ciekawe połączenie składników powoduje iż ich smak i aromat przetworów jest niepowtarzalny oraz bardzo przyjemny dla naszych kubków smakowych. Przetwory doskonale smakują jako dodatki do dań jak również solo.
Polecam zapoznanie się z opisem produktów które ja miałam okazję smakować.
CZTNI IMBIROWA ŚLIWKA
Śliwa jest super! Śliwkowy Czatni jest smażony długo, w małych
pojemnościach z niewielką ilością cebulki i dodatkiem jabłka. Pełni
aromatu dodają imbir, goździki, rodzynki i inne korzenne przyprawy.
Aromat
Śliwkowego Czatni jest wyjątkowy, mocno śliwkowy. W smaku przoduje smak
smażonych, wręcz wędzonych śliwek zrównoważony winnym jabłkiem, słodką
cebulką i imbirem.
Śliwkowy czatni stanowi świetny dodatek do
grillowanych mięs, schabu, pasztetów, gęsi, kaczki. Wspaniale także
uzupełni wszystkie gatunki serów, jest doskonały także z rybami.
CZATNI KORZENNY POMIDOR
Pomidor inaczej! Dobrze przyprawiony pokazał nowe oblicze, zaskakujące i
zadziorne. Pomidorowy Czatni to połączenie dojrzewających w słońcu
słodko - kwaśnych pomidorów z karmelizowaną cebulką, przyprawionych
aromatycznym cynamonem, pikantnym chilli, wonnym imbirem, jagodami
jałowca i innymi sekretnymi ziołami.
Nasz czatni pomidorowy to doskonały dodatek do wszystkich tradycyjnych wędlin, grillowanych mięs i ryb oraz twardych serów. Sprawdzi się także z każdą kanapką i świeżo pieczonym chlebem.
Nasz czatni pomidorowy to doskonały dodatek do wszystkich tradycyjnych wędlin, grillowanych mięs i ryb oraz twardych serów. Sprawdzi się także z każdą kanapką i świeżo pieczonym chlebem.
CZATNI OSTRY ZIELONY POMIDOR
Zielony pomidor w wersji hot!
Powoli
smażony, z cebulką i czosnkiem, doprawiony ostrą papryczką i pieprzem
kajeńskim - doda pikanterii niejednej potrawie. Szyku i nietuzinkowości
dodaje mu aromatyczny tymianek i kolendra.
W smaku jest słodko-ostry, zbalansowany, choć wyrazisty i bogaty. To najbardziej pikantny czatni w ofercie Luks Pomada.
Czatni z zielonego pomidora pasuje do wszelkich dań mięsnych na ciepło i zimno, serów, ulubionych kanapek.
KONFITURA RABARBAR
Charakteryzuje się doskonałym balansem pomiędzy słodyczą i naturalnie
kwaskowatym smakiem świeżego rabarbaru. Jej smak jest wytrawny, winny,
ma mniej słodyczy... dorósł do naszych czasów.
Zapach konfitury rabarbarowej jest pełny i bogaty, przypomina świeżo ścięte liście rabarbaru. Smak jest potwierdzeniem aromatu, krągły, kompleksowy z wyczuwalną nutą karmelu i świeżego masła. Posmak zostaje na długo, jest owocowy z akcentem świeżych przypraw korzennych.
Zapach konfitury rabarbarowej jest pełny i bogaty, przypomina świeżo ścięte liście rabarbaru. Smak jest potwierdzeniem aromatu, krągły, kompleksowy z wyczuwalną nutą karmelu i świeżego masła. Posmak zostaje na długo, jest owocowy z akcentem świeżych przypraw korzennych.
KONFITURA CZERWONA PORZECZKA
Powstaje z dojrzewających w pełnym słońcu czerwonych porzeczek, których smak dopełniają soczyste maliny.
Kwaskowaty smak spalonych słońcem porzeczek zrównoważyliśmy słodyczą dojrzałych malin oraz wanilii daje w efekcie oryginalną kompozycję smaków i aromatów. Po prostu lato w słoiku!
Kwaskowaty smak spalonych słońcem porzeczek zrównoważyliśmy słodyczą dojrzałych malin oraz wanilii daje w efekcie oryginalną kompozycję smaków i aromatów. Po prostu lato w słoiku!
KONFITURA ZIELONY POMIDOR
Konfiturę wytwarzamy poprzez długie smażenie zielonych pomidorów z
dodatkiem jabłka i cynamonu. Powstaje zaskakujący, wyjątkowy, lekko
cierpki smak z długim winnym posmakiem, w którym można wyczuć nuty
orzechów włoskich i cynamonowych karmelków.
KONFITURA CZARNY BEZ
Jej smak jest wyzwaniem - wytrawny, wyrafinowany, nietypowy. To 'black label' wśród konfitur.
Ta receptura jest najbardziej tradycyjna wśród wszystkich konfitur Luks Pomada, pochodzi z wyszukanej w antykwariacie książki kucharskiej z 20-lecia międzywojennego. Nasz ekologiczny czarny bez jest smażony przez 48 godzin z krótkimi przerwami, w niższej temperaturze, tak aby utrzymać delikatny smak i aromat owoców oraz ich wartości odżywcze.
Smak konfitury jest bogaty, pełen wędzonych nut, w głębi można wyczuć rajskie jabłka i imbir. W pierwszym odczuciu bardzo delikatny, ale po chwili pojawia się dymny charakter zrównoważony owocowo - miodowymi nutami.
Ta receptura jest najbardziej tradycyjna wśród wszystkich konfitur Luks Pomada, pochodzi z wyszukanej w antykwariacie książki kucharskiej z 20-lecia międzywojennego. Nasz ekologiczny czarny bez jest smażony przez 48 godzin z krótkimi przerwami, w niższej temperaturze, tak aby utrzymać delikatny smak i aromat owoców oraz ich wartości odżywcze.
Smak konfitury jest bogaty, pełen wędzonych nut, w głębi można wyczuć rajskie jabłka i imbir. W pierwszym odczuciu bardzo delikatny, ale po chwili pojawia się dymny charakter zrównoważony owocowo - miodowymi nutami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz