sobota

Luks Pomada

Dziś zaprezentuję Wam wspaniałe przetwory firmy Luks Pomada. Firma wytwarza przetwory wyłącznie z naturalnych składników. Smak przetworów znacznie różni się od tradycyjnych ze względu na oryginalne połączenie smaków i przypraw. Ciekawe połączenie składników powoduje iż ich smak i aromat przetworów jest niepowtarzalny oraz bardzo przyjemny dla naszych kubków smakowych. Przetwory doskonale smakują jako dodatki do dań jak również solo.

Polecam zapoznanie się z opisem produktów które ja miałam okazję smakować.

CZTNI IMBIROWA ŚLIWKA

Śliwa jest super! Śliwkowy Czatni jest smażony długo, w małych pojemnościach z niewielką ilością cebulki i dodatkiem jabłka. Pełni aromatu dodają imbir, goździki, rodzynki i inne korzenne przyprawy.

Aromat Śliwkowego Czatni jest wyjątkowy, mocno śliwkowy. W smaku przoduje smak smażonych, wręcz wędzonych śliwek zrównoważony winnym jabłkiem, słodką cebulką i imbirem.

Śliwkowy czatni stanowi świetny dodatek do grillowanych mięs, schabu, pasztetów, gęsi, kaczki. Wspaniale także uzupełni wszystkie gatunki serów, jest doskonały także z rybami.





CZATNI KORZENNY POMIDOR


 Pomidor inaczej! Dobrze przyprawiony pokazał nowe oblicze, zaskakujące i zadziorne. Pomidorowy Czatni to połączenie dojrzewających w słońcu słodko - kwaśnych pomidorów z karmelizowaną cebulką, przyprawionych aromatycznym cynamonem, pikantnym chilli, wonnym imbirem, jagodami jałowca i innymi sekretnymi ziołami.

Nasz czatni pomidorowy to doskonały dodatek do wszystkich tradycyjnych wędlin, grillowanych mięs i ryb oraz twardych serów. Sprawdzi się także z każdą kanapką i świeżo pieczonym chlebem.




 CZATNI OSTRY ZIELONY POMIDOR


Zielony pomidor w wersji hot!
Powoli smażony, z cebulką i czosnkiem, doprawiony ostrą papryczką i pieprzem kajeńskim - doda pikanterii niejednej potrawie. Szyku i nietuzinkowości dodaje mu aromatyczny tymianek i kolendra.
W smaku jest słodko-ostry, zbalansowany, choć wyrazisty i bogaty. To najbardziej pikantny czatni w ofercie Luks Pomada.
Czatni z zielonego pomidora pasuje do wszelkich dań mięsnych na ciepło i zimno, serów, ulubionych kanapek.



KONFITURA RABARBAR


Charakteryzuje się doskonałym balansem pomiędzy słodyczą i naturalnie kwaskowatym smakiem świeżego rabarbaru. Jej smak jest wytrawny, winny, ma mniej słodyczy... dorósł do naszych czasów.

Zapach konfitury rabarbarowej jest pełny i bogaty, przypomina świeżo ścięte liście rabarbaru. Smak jest potwierdzeniem aromatu, krągły, kompleksowy z wyczuwalną nutą karmelu i świeżego masła. Posmak zostaje na długo, jest owocowy z akcentem świeżych przypraw korzennych.




KONFITURA CZERWONA PORZECZKA


 Powstaje z dojrzewających w pełnym słońcu czerwonych porzeczek, których smak dopełniają soczyste maliny.

Kwaskowaty smak spalonych słońcem porzeczek zrównoważyliśmy słodyczą dojrzałych malin oraz wanilii daje w efekcie oryginalną kompozycję smaków i aromatów. Po prostu lato w słoiku!



KONFITURA ZIELONY POMIDOR


 Konfiturę wytwarzamy poprzez długie smażenie zielonych pomidorów z dodatkiem jabłka i cynamonu. Powstaje zaskakujący, wyjątkowy, lekko cierpki smak z długim winnym posmakiem, w którym można wyczuć nuty orzechów włoskich i cynamonowych karmelków.



KONFITURA CZARNY BEZ


 Jej smak jest wyzwaniem - wytrawny, wyrafinowany, nietypowy. To 'black label' wśród konfitur.

Ta receptura jest najbardziej tradycyjna wśród wszystkich konfitur Luks Pomada, pochodzi z wyszukanej w antykwariacie książki kucharskiej z 20-lecia międzywojennego. Nasz ekologiczny czarny bez jest smażony przez 48 godzin z krótkimi przerwami, w niższej temperaturze, tak aby utrzymać delikatny smak i aromat owoców oraz ich wartości odżywcze.

Smak konfitury jest bogaty, pełen wędzonych nut, w głębi można wyczuć rajskie jabłka i imbir. W pierwszym odczuciu bardzo delikatny, ale po chwili pojawia się dymny charakter zrównoważony owocowo - miodowymi nutami.


 

O firmie Luks Pomada


Światowe smaki na polską nutę
Jesteśmy z krwi i kości kulinarnymi geek’ami. Kręcą nas smaki całego świata
i najlepsze lokalne tradycje. Inspiruje nas także 20-lecie międzywojenne,
kiedy to na polskich stołach królowały wyśmienite raki, ryby, mięsa i sery,
a w przygotowywanie potraw wkładano serce i doświadczenie wielu pokoleń.
Nasza marka Luks Pomada tradycyjnym daniom dodaje szczypty nowoczesności,
a nowym lub - jeśli wolicie – współczesnym potrawom nadaje charakteru.

Specjalizujemy się w luks dodatkach
Podczas naszych kulinarnych poszukiwań przestały nam wystarczać produkty
masowe. Tak powstał pomysł na pierwsze przetwory Luks Pomada - polski
czatni i konfitury. Ich oryginalne receptury pamiętają nasze babki, a my
nadaliśmy im współczesnego sznytu. To bowiem, czym wykończymy
nasze danie, ma niebagatelne znaczenie.

100% naturalności i ręcznej roboty

Do produkcji  wyrobów Luks Pomada wykorzystujemy wyłącznie najlepsze
i w pełni naturalne surowce z polskich sadów, ogrodów i warzywników.
Każdy nasz przepis samodzielnie skomponowaliśmy i wypróbowaliśmy, a nasze
wyroby były pozytywnie zaopiniowane przez znawców - profesjonalistów smaku.
Właściwą produkcję również własnoręcznie warzymy  w kotłach i doprawiamy
do smaku, co daje nam i Wam gwarancję, że nie doznacie nigdy zawodu.

Smak na wysoki połysk

Liczymy na kulinarnych pasjonatów, którzy jedzenie traktują serio i przywiązują
wagę do naturalnego pochodzenia produktów, którzy nie idą na kompromisy
w kuchni, ale lubią też dobrą zabawę przy gotowaniu.  Z naszym wyrobami możecie
eksperymentować na wiele sposobów i odkrywać bogactwo smaków poprzez ich
niekonwencjonalne połączenia z różnorodnymi potrawami.

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz