Dziś mam dla Was pomysł na szybkie w przygotowaniu ciasto. Piernik mimo że pochodzi z gotowej mieszanki smakuje wyśmienicie. Idealny dobór przypraw powoduje iż jego smak jest taki sam jak w domowy.
Składniki:
Piernik Kętrzyński KLIK
1,5 szkl. wody
170 ml oleju
100 g czekolady
2 łyżki śmietany
marmolada owocowa, powidło
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Sposób przygotowania:
Zawartość opakowania starannie wymieszać z wodą.
Dodać olej, ponownie dobrze wymieszać.
Formę wysmarować tłuszczem, obsypać bułką tartą.
Ciasto przelać do formy, odstawić na 15 min.
Po 15 min wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 45 - 60 min.
Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia.
Piernik przecinamy na pół, przekładamy powidłami.
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, dobrze mieszamy z śmietaną.
Polewamy całe ciasto.
SMACZNEGO !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz