niedziela

Piernik Kętrzyński


Dziś mam dla Was pomysł na szybkie w przygotowaniu ciasto. Piernik mimo że pochodzi z gotowej mieszanki smakuje wyśmienicie. Idealny dobór przypraw powoduje iż jego smak jest taki sam jak w domowy.



Składniki:

Piernik Kętrzyński KLIK

1,5 szkl. wody

170 ml oleju

100 g czekolady 

2 łyżki śmietany

marmolada owocowa, powidło

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Sposób przygotowania:

 

Zawartość opakowania starannie wymieszać z wodą.

 

Dodać olej, ponownie dobrze wymieszać.

 

Formę wysmarować tłuszczem, obsypać bułką tartą.

 

Ciasto przelać do formy, odstawić na 15 min.

 

Po 15 min wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 45 - 60 min.

 

Upieczone ciasto pozostawiamy do wystudzenia.

 

Piernik przecinamy na pół, przekładamy powidłami.

 

Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, dobrze mieszamy z śmietaną.

 

Polewamy całe ciasto.

 

SMACZNEGO !






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz