Makaron z sosem śmietanowo - grzybowym
Do przygotowania sosu użyłam podgrzybków, ale sos równie dobrze będzie smakował jeśli użyjemy każdych innych grzybów np. pieczarek.
SKŁADNIKI:
1 kg podgrzybków
1 cebula
1 marchewka
pęczek pietruszki
5 łyżek śmietany 18%
1 szkl. wody
1 makaron muszelki MAMMA Mia
olej do smażenia
Do smaku
pieprz
************************************************
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy.
Grzyby, marchewkę, cebulę obieramy, myjemy, kroimy.
Pokrojone składniki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju.
Zalewamy wodą dusimy pod przykryciem prze ok 15 min.
Dodajemy śmietanę, posiekaną pietruszkę, oraz przyprawy.
Dobrze mieszamy, dusimy jeszcze prze 10 min.
SMACZNEGO
Mniam! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tego typu potrawy! :)
Pozdrawiam, Niepoprawny!
Ja dziś na obiad mam grzyby w śmietanie z makaronem sojowym.
OdpowiedzUsuń